1 ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מהמים הפושרים ומוסיפים את הסוכר וסוכר הווניל. מערבבים ומניחים במקום חמים 10 דקות, עד שהתערובת תוססת.
2 מעבירים את תערובת השמרים לקערה ומוסיפים את יתרת המים, תוך כדי ערבוב מהיר במטרפה.
3 מוסיפים בהדרגה את הקמח המנופה וטורפים במהירות עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי.
4 טורפים היטב פעם נוספת ומניחים להתפחה לחצי שעה. חוזרים על פעולת טריפת הבצק וההתפחה עוד פעמיים, וכך מקבלים מרקם אוורירי ועדין.
5 ממלאים סיר רחב בשמן בגובה של 7 ס"מ לפחות. טורפים פעם נוספת את הבצק. נוטלים חתיכה מהבצק בכפית או בכף רטובה ומטילים אל תוך השמן החם, או מזלפים את הבצק בצורת גלילים. מטגנים את הבצקניות עד לקבלת גוון חום זהבהב מכל צדדים.
6 מוציאים את הזלבייה מהשמן ומניחים על מגבות נייר. טובלים את הזלבייה בסוכר או מפזרים עליהן סוכר או אבקת סוכר בעודן חמות מאוד. מגישים חם פושר.
>> לכל מתכוני הסופגניות