1 שמים בקערה עמוקה את הקמח, מפזרים סביב את השמרים, צרים גומה במרכז ולתוכה מוסיפים את המלח והסוכר. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים תוך כדי תנועות נמרצות עד לקבלת עיסה דלילה מעט.
2 מכסים ומניחים לתערובת הבצק לתפוח כשעה וחצי.
3 מחממים את השמן לטיגון בסיר עמוק. נוטלים בכף גדולה מתערובת הבצק. בכף נוספת מטילים את מנת התערובת לתוך השמן החם. מטגנים היטב את הבצקניות משני הצדדים עד לקבלת גוון זהבהב. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
4 מערבבים את כל חומרי הסירופ בסיר בינוני ומבשלים על להבה בינוני כ-25-30 דקות. מצננים מעט.
5 טובלים את הסופגניות בסירופ החם מספר שניות ומוציאים על מגש הגשה.
>> לכל מתכוני הסופגניות