1 להכנת המילוי, ממיסים את התמרים עם המים על אש נמוכה תוך בחישה בכף עץ. מסירים מהאש ומערבבים עם החומרים הנותרים. מצננים.
2 להכנת הבצק, במעבד מזון מעבדים את כל החומרים לבצק. מחלקים ל-4 חלקים, כל חלק שוטחים דק על משטח עבודה מקומח מעט, לעלה מוארך.
3 מורחים לרוחב על כל עלה רבע מהמילוי ומגלגלים. מניחים את הגלילות בתבנית אפייה משומנת. חותכים באלכסון לעוגיות ברוחב 4-3 ס"מ.
4 אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהזהיבו.
5 מפרידים את העוגיות בהתאם לחיתוך המסומן, מצננים ומעבירים למיכל אטום. שומרים במקרר.
טיפ: מתמרים מגולענים מרוסקים מכינים כדורים טעימים. על אש נמוכה מבשלים חצי ק"ג עם 150 גרם חמאה תוך בחישה, לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש ומוסיפים 250 גרם ביסקוויטים מרוסקים, 150 גרם אגוזים קלויים קצוצים ותמצית וניל. מקררים במקרר ויוצרים כדורים, מגלגלים בקוקוס.