1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 מניחים את נתח השייטל בתוך קערה ומשמנים מכל הכיוונים בשמן זית. מתבלים במלח (בעדינות, הנתח עובר המלחה במהלך ההכשרה) ופלפל שחור (בנדיבות).
3 חוצים לרוחב את ראשי השום מניחים אותם בתבנית המתאימה לצלייה. ביניהם מניחים את גבעולי הרוזמרין.
4 מניחים על השום והרוזמרין את נתח השייטל.
5 מכניסים לתנור ל-5 דקות (להשחמת הבשר) ומיד לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות.
6 צולים עוד כ-25 דקות או עד שהנתח מגיע לדרגת מדיום (אדמדם) במרכזו.
7 מוציאים מהתנור, נותנים לנתח לנוח לפחות 15 דקות, ופורסים אותו נגד כיוון הסיבים.
* מגישים עם פלחי תפוחי אדמה אפויים ושעועית ירוקה.
>> לעוד מתכוני בשר
>> למתכונים נוספים לחצו כאן
>> לעמוד הפיייסבוק של מועצת הבקר