1 מרתיחים את נתחי האוסובוקו במים. מסננים. 2. מתבלים במלח ופלפל שחור, מקמחים קלות וצורבים על מחבת חמה עם שמן קנולה עד להשחמה קלה מכל הכיוונים. 3. בסיר גדול (המתאים גם לחימום בתנור) קולים את כוכבי האניס, תרמילי ההל, זרעי השומר, זרעי הקימל, זרעי הכוסברה ומסמרי הציפורן כשתי דקות לפתיחת הטעמים. 4. מוסיפים שמן זית ואת הירקות בהדרגה וממשיכים לבשל כ-10 דק'. 5. מוסיפים את יין הפורט ומצמצמים עד לקבלת שליש מהכמות. 6. מוסיפים את היין האדום, הסוכר והדבש ומצמצמים שוב לשליש מהכמות.
7 מחממים תנור ל-200 מעלות. 8. מוסיפים את ציר הטלה (אפשר מים) ונתחי האוסובוקו. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
9 מכסים היטב ואופים בתנור שחומם מראש למשך כשלוש שעות.
10 לרוטב: ממיסים את החמאה עם נוזל האוסובוקו המצומצם במחבת.