המצרכים (6 מנות):לתבנית אינגליש קייק באורך כ-25 ס"מ:
לראגו ירקות:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הראגו: מטגנים את הבצל בסיר עד שקיפות. 2 מוסיפים את הגזר והבטטה וממשיכים לטגן, רק עד לצריבה קלה של כל המרכיבים. 3 מוסיפים את התימין והיין ומכסים את הירקות במים. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים במשך כל זמן ההכנה של הקלופס. 4 מחממים תנור ל-180 מעלות. 5 מרפדים את התבנית בנייר אפיה משומן. מערבבים את הבשר, הקוואקר, הבצל והשום יחד לתערובת אחידה ומתבלים במלח פלפל לפי הטעם. מניחים שכבה של כ-1 ס"מ בבסיס התבנית ומסדרים את הביצים לאורך, בשורה. 6 מוסיפים את שאר תערובת הבשר עד למילוי מלא. מיישרים את הגובה ואופים כ-20 דקות. 7 מוציאים את הקלופס מהתנור ומצננים (כשהוא חם אי אפשר לפרוס אותו מבלי שיתפורר). פורסים פרוסות לפי מספר הסועדים, ומגישים עם הראגו. בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל >> בשבוע שעבר הכנו סלט קטלני שהוא ארוחה שלמה
וגם: >> ארוחת ראש השנה בריאה ולא משמינה |