1 שמים את הקמח בקערה עמוקה. צרים גומה במרכזו ומכניסים לתוכה את השמרים. מפזרים מסביב לגומה את הסוכר והמלח. יוצקים פנימה את המים תוך כדי לישה עד לקבלת בצק נוזלי ודביק (ניתן גם ללוש את הבצק במיקסר עם וו לישה).
2 מכסים במגבת או ביריעת פלסטיק נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים שוב תוך הוצאת האוויר מהבצק, מכסים ומשהים להתפחה כשעה נוספת.
3 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. נוטלים חופן (2-3 כפות מלאות) מהבצק בידיים רטובות או משומנות, ומותחים את הבצק בכפות הידיים לכל הכיוונים. מכניסים אל השמן החם ומטגנים משני הצדדים עד גוון חום-זהוב.
4 מוציאים בכף מחוררת אל מסננת או אל מגבות נייר. טובלים את הספינג' בסוכר או בוזקים אותו עליהן. מגישים חם, לצד צלוחית סוכר.
המתכון מתוך הספר "מטעמים טריפוליטנים" של פסקל פרץ-רובין.
>> לכל מתכוני הסופגניות
>> לכל מתכוני הלביבות