מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
חגים

רושטי מהים התיכון

זה כנראה לא יקרה על היום הראשון, אבל מתי שהוא יימאס לנו מהלביבות הרגילות לחנוכה. ואז נכין את הרושטי הזה של הדיי עפאים: לביבת תפוחי אדמה שהיא ארוחה ים תיכונית שלמה, עם סרדינים, זיתים, בצל ופלפל חריף

|mako אוכל| פורסם07:00
רושטי של הדיי עפאים (צילום: דנה בר סימן טוב, mako אוכל)
צילום: דנה בר סימן טוב, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

ל-4 רושטי בקוטר 22-24 ס"מ

  • 5-6 (1 ק”ג) תפוחי אדמה מזן דזירה, ויואלדי או שרלוט
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • 100 גרם חמאה מזוקקת (400 גרם חמאה)
  • 1 בצל קטן
  • 1 פלפל ירוק חריף קטן
  • 8 סרדינים משומרים בשמן זית
  • 12 זיתים דפוקים מרים או זיתי קלמטה

אופן ההכנה:

1שוטפים וקולפים את תפוחי האדמה, ומעבירים אותם לקערה עם מים קרים למניעת ההשחרה ולקבלת מרקם מוצק ופריך. מגררים את תפוחי האדמה על גבי פומפייה בעלת חורים קטנים, או באמצעות מעבד מזון עם דיסקה עדינה. מוסיפים מלח ופלפל שחור, מערבבים ומניחים למשך כרבע שעה בה יגירו תפוחי האדמה נוזלים מיותרים מוסיפים אל התערובת 3 כפות חמאה מזוקקת ומערבבים.

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>>מתכונים לסופגניות

2בינתיים מחממים מחבת כבדה על אש בינונית ומוסיפים אליה מחצית מכמות החמאה המזוקקת. פורסים את הבצל לעיגולים בעובי חצי סנטימטר, ומפרידים את הגלדים לטבעות. פורסים את הפלפל הירוק לפי הטעם. חוצים את הסרדינים לאורכם ומגלענים את הזיתים.

3כשהמחבת חמה והחמאה נמסה, מפזרים 2 סרדינים, כמה גלדי בצל, פלפל ירוק חריף וזיתים על גבי המחבת, ומיד מניחים מעל רבע מכמות תפוחי האדמה המגוררים אך לא דוחסים את הלביבה. מטגנים את הרושטי עד ששולי הלביבה משחימים מעט. הופכים את המחבת על גבי צלחת שטוחה ומחליקים את הרושטי חזרה אל המחבת לטיגון מצדו השני.

4ממשיכים על פי מתכון הבסיס עם יתרת הדגים ותפוחי האדמה. מגישים עם מטבל שמנת חמוצה עם שום, פלפל ירוק חריף, מעט חמאה מזוקקת וזרעי עגבניה.

זיקוק חמאה

ממיסים 400 גרם חמאה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד להמסה מלאה. במהלך הבישול מסירים בעדינות בעזרת כף את הקצף הבהיר שמצטבר על פני הנוזל. כשהחמאה נמסה מניחים לה להצטנן במשך כעשר דקות עד שבתחתיתה שוקעים מוצקי החלב וצבעה הופך מעכור לצלול. יוצקים בזהירות את הנוזל אל תוך צנצנת מבלי לשפוך גם את המשקעים שבתחתיתו וסוגרים היטב. הנוזל ישמר אמנם בטמפרטורת החדר אך מומלץ לאחסנו במקרר בכל זאת להארכת זמן השימוש בו.

המתכון מתוך פרק בסדרת הרשת של בית אבי חי "שיר לערב חג", שבו הדיי עפאים מארח את קרולינה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il