אופן הכנת הבצק:
1 בקערת מיקסר, מערבבים כדקה במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר.
2 מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית הווניל, קליפת התפוז או הלימון והאלכוהול. מערבבים במהירות נמוכה במשך 5 דקות ומכניסים את קוביות החמאה לקערה בהדרגה.
3 כשנוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד יצירת בצק אחיד, גמיש, רך ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, אפשר להתחיל לעבוד מיד.
4 יוצרים מהבצק כדורים במשקל 30–40 גרם כל כדור ומכדררים אותם לעיגולים חלקים. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים שווים זה מזה, מניחים עליהם מגבת מטבח ומתפיחים כשעה וחצי עד שיכפילו את נפחם.
5 במקביל, מחממים סיר רחב עם שמן לטמפרטורה של 150 מעלות. צריך להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות בפנים. מטגנים את הסופגניות בשמן החם כשהצד העגול כלפי מטה עד קבלת צבע זהוב. הופכים ומטגנים שתי דקות את הצד השני. מעבירים למסננת ונותנים לסופגניות להתקרר בטמפרטורת החדר.
אופן הכנת המילוי :
1 בקערת המיקסר עם מטרפה פותחים את גבינת השמנת כ- 2 דקות לריכוך, מוסיפים את גבינת הלבנה והשמנת החמוצה ומערבבים כדקה.
2 מוסיפים סוכר ומערבבים כדקה נוספת. מקפלים בעזרת לקקן את מחית התותים מעבירים את הקרם למקרר עד לשימוש. (רצוי לקרר לילה לספיגת טעמים).
3 חותכים את הכיפה העליונה של הסופגנייה, ממלאים בקרם שמנת תותים את פנים הסופגנייה. סוגרים עם הכיפה ומזלפים מהקרם חישוק בקוטר החיתוך. את פנים החישוק ממלאים בתותים חצויים.
המתכון באדיבות מירי ארזי, שף ובעלים של רשת הקונדיטוריות "מתוקה".
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל מתכוני הסופגניות