1 מניחים את השפונדרה בסיר עמוק, מוסיפים את המים, מעט מלח ואת גרגירי הפלפל הלבן. מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בכיסוי חלקי משך שעתיים וחצי. 2. בינתיים מכינים את הגונדי לימון: מערבבים היטב את כל החומרים (אפשרי לעשות זאת במעבד מזון). בידיים משומנות צרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג קטן. מבשלים במים רותחים עם מלח במשך כעשר דקות. מסננים. סיר פסטה עם מסננת נשלפת יהפוך את השלב הזה לנוח במיוחד. 3. הבישול של הבשר והגונדי יכול להעשות יום מראש. לשמור במקרר. 4. קולפים את כל הירקות, שוטפים וחותכים לקוביות קטנות. את הפול קולפים פעמיים: פעם את התרמילים ופעם את קליפת הגרגירים הדקיקה. 5. בכף מחוררת מוציאים את הבשר, מפרידים מהעצם, קוצצים ושומרים בצד. 6. מוסיפים לסיר את כל הירקות, למעט עשבי התבלין, מביאים לרתיחה חוזרת, מכסים ומבשלים כ- 30 דקות נוספות על להבה נמוכה. 7. בעזרת כף מעיכה מועכים חלק מהירקות. 8. מוסיפים את הבשר הקצוץ, הכוסברה, הבצל הירוק והכורכום. ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול. 9. כ-8 דקות לפני ההגשה מוסיפים את כופתאות הגונדי למרק. 10. מוזגים לכל צלחת מרק שניים-שלושה כדורי גונדי, מגרדים מעט קליפת לימון ומגישים.