המצרכים :לבצק:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר דמררה ומלח. מוסיפים מים חמימים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. 2 מעצבים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה גדולה ומכסים במגבת נקייה (או בניילון נצמד רופף). מתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח. 3 מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים אותו על משטח עבודה מקומח קלות ל-8 חלקים שווים. מכסים במגבת נקייה ומניחים לו לנוח עוד רבע שעה. 4 מגלגלים כל חתיכת בצק על משטח העבודה לרצועה ארוכה ודקה בעובי כ-2 ס"מ. 5 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומסדרים שתי רצועות בצק בצורת עיגול גדול (זאת תהיה המסגרת של המאפה). צובטים יחד את הקצוות לחיבור. 6 מעצבים את יתר הרצועות לצורות של בייגלה: חוצים כל רצועת בצק לאורכה, ומפתלים את שני החלקים שלה יחד לקבלת צורת ביסלי (אם הבצק מתעייף ומקשה על העיצוב, מכסים אותו במגבת נקייה ומניחים לו לנוח מעט). >> אהבתם? עוד המון הפתעות מחכות לכם בבלוג של ענבל - פיית העוגיות 7 סוגרים את הרצועות לצורת בייגלה: משחילים את רצועות הביסלי שהתקבלו אחת בתוך השנייה, כמו בסמל האולימפיאדה. מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים כ-20 דקות. 8 מחממים תנור ל-220 מעלות. 9 מערבבים היטב את הסודה לשתייה במים הרותחים, ומברישים את הבצק. מברישים אותו גם בביצה טרופה ומפזרים מעל זעתר ושומשום. אופים כ-20 דקות להשחמה, מצננים וזוללים (המאפה במיטבו ביום ההכנה). |