עוגת יום העצמאותעוגה בכחול ולבן שכל כולה ישראליות. ההכנה פשוטה, והטעם - מעולה
צילום: פז אלסטר, Cake It Easy
|
המצרכים :לעוגה גבוהה בקוטר 20 ס"מ:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות. 2 מערבבים בקערה סוכר, ביצים, שמנת, חלב ווניל. 3 מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 4 משמנים ומפרדים בנייר אפייה שתי תבניות בקוטר 20 ס"מ. 5 יוצקים לתבנית אחת חצי מכמות הבלילה. 6 את החצי הנותר צובעים במעט צבע מאכל כחול עד לקבלת הגוון הרצוי. 7 יוצקים את הבלילה הכחולה לתבנית השנייה. 8 אופים כ-50 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא יבש. מצננים היטב. 9 חוצים כל עוגה לשתי פרוסות. 10 מקציפים יחד שמנת מתוקה וסוכר לקצף יציב. 11 מניחים שכבה לבנה של העוגה על צלחת הגשה ומורחים עליה מהשמנת המוקצפת. מניחים שכבה כחולה, וחוזרים על התהליך. לסיום מצפים את כל העוגה בשמנת המוקצפת. שומרים בקירור עד להגשה. ככה היא נראית לפני שפורסים אותה | צילום: פז אלסטר, Cake It Easy* המתכון באדיבות הבלוג Cake it Easy >> הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |