חמין שכולו בריאות: תבשיל חיטה וגריסים עם פטריות שיטאקי וירקות שורשהנה לכם גרסה בריאה לצ'ולנט המסורתי. גם היא מתבשלת כל הלילה, גם בה יש תפוחי אדמה וגם היא עשירה ומנחמת, אבל בקטע בריא![]()
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. 2 מפזרים את הבצל באופן אחיד על תחתית הסיר. 3 מסננים את הגריסים והחיטה ומערבבים בקערה עם תפוחי האדמה, הגזרים, הפטריות והסלרי.
4 בכלי נפרד מערבבים את המים עם רוטב הסויה, הסילאן, רסק העגבניות והתבלינים.
5 מניחים את תערובת הדגנים והירקות בעדינות מעל שכבת הבצל בסיר. יוצקים מעל את תערובת המים והתיבול, מביאים לרתיחה ומכסים.
6 מבשלים על פלטה או בתנור בחום 100-120 מעלות כל הלילה.
* אפשר להוסיף מלמעלה 6 ביצים קשות.
ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
>> בשבוע שעבר הכנו פסטה ברוטב שמנת בלי שמנת![]() |