בחלומות הכי ורודים שלי לא האמנתי שיהיה לי ילד שאוהב עדשים. לא האמנתי, והנה יש. אז אמנם הנחת - אין לה גבול, אבל מצד שני, פתאום צריך להכניס עדשים לתפריט.
את המנה הזו, שהיא ספק מרק ספק תבשיל, פגשנו לראשונה, משפחתי ואני, אצל סבתא נירית (שהיא לא סבתא שלנו, אבל זה לא עושה אותה פחות סבתא). הקטן טעם ומיד עט על הקערה כולה כמוצא שלל רב, ואני נלחצתי שהנה אני עומדת בפני מתכון חדש ומאתגר, ועוד עם עדשים, ועוד של סבתא (שקיבלה אותו מסבתה שלה). כמה כיף היה לגלות שמדובר בשלושה מרכיבים בלבד, ארבעה אם כוללים את המלח - ובפשטות הכנה שהמילה הכי מתאימה לתאר אותה היא "מביכה".
מי שמצפה למנת גורמה מורכבת ומפותלת טעמים, שיעבור למתכון אחר. המתכון הזה מבטיח מרק עדשים ירוקות פשוט, סמיך וטעים שמחמם את הבטן. בדיוק כמו שהבן הצעיר שלי אוהב. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 שמים את העדשים בסיר ומוסיפים 4 כוסות מים. מניחים את הבצל במרכז הסיר, ומביאים לרתיחה. 2 מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות, בערך חצי שעה. 3 מוסיפים מלח ורסק עגבניות, ומבשלים עוד 2-3 דקות. * אפשר להוסיף קוביות גזר, סלרי או כל ירק שאוהבים. אבל לא חייבים. * אפשר להשתמש בעדשים שחורות. >> וגם: מתכון למרק עדשים כתומות הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |