סלט עדשים מונבטות וסלריאל תתנו למילה "מונבטות" להרתיע אתכם. לפני שאתם בורחים מכאן, דעו שההנבטה מעלה בטירוף את כמות המרכיבים התזונתיים הטובים ומסייעת בעיכול. כל מה שאתם צריכים לעשות כדי לגרום לה לקרות זה רק להשרות ולסנן
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
הנה מתחילה העונה החמה, ובעונה זו הרבה יותר קל להנביט קטניות. אם אתם חושבים שהנבטה זו עבודת פרך, תופתעו לגלות שבתוך כמה שעות כבר אפשר לראות זנבות קטנים מבצבצים מהעדשים או משעועית המאש, שני סוגי הקטניות הקלות יותר להנבטה. עדשים מונבטות אפשר לאכול ככה כמו שהן, או לבשל בישול קל. שימו לב לא לבשל ברתיחה ממושכת אחרת העדשים ייפרדו מקליפתן ויהיו פחות ידידותיות לשילוב בסלטים. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מתחילים בהנבטה: שמים ערב לפני כוס של עדשים במים פושרים. בבוקר מעבירים אותם למסננת, ובצהריים אפשר כבר לראות נבטוטים. 2 בסיר בינוני, שמים את העדשים והמים, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות עד לריכוך חלקי. מסננים ומצננים. 3 במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את השום קצרות. מוסיפים את הסלרי והעשבים לטיגון קל של 2-3 דקות שיתרככו. מוסיפים את העדשים וממשיכים לערבב עד שכל התערובת חמה ומעורבבת באופן אחיד. מסירים מהאש. 4 מוסיפים את מיץ הלימון והלימון, יחד עם המלח והפלפל ומערבבים היטב. * ניתן להגיש חם או קר. * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוזים אישית |