עוגיות שיבולת שועל, קוקוס ושקדים עם אוכמניות מיובשותעוגיות פריכות משיבולת שועל, עם שקדים ואוכמניות מיובשות. עם שמן קוקוס במקום חמאה אתם יכולים להיות רגועים ולהנות מעוד כמה עוגיות בכיף
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (60 מנות):
אופן ההכנה:1 טורפים את הביצה היטב בקערה גדולה ומוסיפים את שמן הקוקוס ותמצית הווניל. 2 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם שיבולת השועל וקמח השקדים, הסוכר, הסודה לשתייה והתבלינים. 3 מעבירים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האוכמניות, מערבבים מעט ומחלקים את הבצק לשני חלקים. 4 על משטח נקי, משומן או מקומח קלות, יוצרים מכל חלק של הבצק גליל בקוטר כ-2 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך כשעה, עד שהגלילים קשים. 5 מחממים את התנור לחום נמוך-בינוני (170 מעלות). פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי כחצי ס"מ, ומניחים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות. אופים 11-13 דקות, עד שהן זהובות בתחתית. מומלץ לצנן לחלוטין לפני שמגישים ולשמור בכלי אטום לשמירה על הטריות. * לא חייבים להכין בפעם אחת עוגיות משני הגלילים, אפשר לשמור גליל אחד במקפיא ולאפות בהזדמנות אחרת. * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |