כל המתכונים לשבועות
1 מחממים 2 כפות שמן זית במחבת פסים. מוסיפים את רצועות החלומי ומטגנים משני הצדדים עד לצריבה עמוקה. מוציאים ומצננים.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות. מפזרים את פרוסות הבטטה בתנור, מזלפים 2 כפות שמן זית, מתבלים בפלפל ומלח ואופים 10 דקות, עד התרככות.
3 מחממים 2 כפות שמן זית במחבת קטנה ומקפיצים את הפטריות. מוציאים ומצננים.
4 מכינים את הרוטב: מערבבים טחינה, סילאן, מיץ לימון, מלח ופלפל.
5 הרכבת המנה: מערבבים בקערת הגשה בטטה, מלפפון, בצל, פטריות, זיתים, עגבניות, גרגירי חומוס, גבינת חלומי, בולגרית, נבטים וצנוברים. מזלפים מעל את הרוטב ומגישים.