קרקרים בריאים וטעימים כמו חטיףקרקרים בריאים מקמח כוסמין מלא, עם שלל תוספות בריאות ופציחות כמו גרעינים, זרעי פשתן וצ'יה. איך כל הבריאות הזאת הופכת לחטיף שילדים אוהבים? פשוט מאוד: טוחנים הכל בבלנדר ומקבלים מרקם חלק וקראנצ'יות כיפית
רויטל פדרבוש
| מטבח לייט
| פורסם 27/01/21 07:20
צילום: רויטל פדרבוש, mako אוכל
|
את המתכון המדהים הזה הביאה לישראל מתמודדת "מאסטר שף" אביבה פיבקו בשנת 2012 (לפני 8 שנים!) ומאז ועד היום הוא להיט היסטרי. המתכון של פיבקו כלל פטנט מדהים: במקום לעבוד קשה ולרדד בצק לעלה דק – מכינים בלילה נוזלית שבאפייה בתנור הופכת לקרקרים קריספיים וטעימים. עוד בונוס של המתכון הנפלא: למרות שכל המרכיבים של הקרקרים בריאים מאוד ואפילו דלים בשומן, יש להם טעם מושלם שמזכיר חטיף. בגלל שלא כל הילדים אוהבים גרעינים המתכון הזה כולל שינוי קטן: טחינת המרכיבים במעבד מזון או בלנדר תהפוך את הקרקרים האלה לסוג של חטיף טעים-טעים ובריא. מזל שהוא כל כך קל להכנה, כי אתם תתבקשו להכין אותו שוב ושוב. המצרכים :
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-150 מעלות טורבו ועוטפים תבנית תנור בגודל סטנדרטי (30X40 ס"מ) בנייר אפייה (רצוי שנייר האפייה יעטוף את דופנות התבנית כדי שהבלילה לא תידבק, במידת הצורך אפשר להשתמש בשני ניירות אפייה). מרססים בתרסיס שמן. 2 במעבד מזון או בלנדר טוחנים את כל המרכיבים (חוץ מהחומרים לקישוט) עד לקבלת בלילה חלקה. שופכים את הבלילה (הנוזלית, וזה בסדר) לתבנית התנור ומפזרים מעל שומשום, קצח, פרג או כל מה שאוהבים. 3 אופים בשליש התחתון של התנור במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור, מסמנים בעזרת גלגלת פיצה או סכין את ריבועי הקרקרים (6 שורות לרוחב ו-6 ואורך) ומחזירים לתנור (בשליש התחתון) לאפייה של עוד כ-25 דקות (תלוי בתנור, כדאי לבדוק אחרי 20 דקות), או עד שהקרקרים קריספיים. לעיתים יש צורך להחזיר חלק מהקרקרים שעדיין רכים לעוד כמה דקות בתנור. סרטון ההכנה המלא ועוד מתכונים בריאים וטעימים באינסטגרם של הבלוג מטבח לייט בלי להתפשר על הטעם! עוד מתכונים קלים ובריאים בבלוג מטבח לייט בלי להתפשר הטעם * בגלל שהאפייה היא בתוכנית טורבו, אפשר להכין כמות כפולה ולאפות בשתי תבניות תנור. במקרה כזה כעבור מחצית מזמן האפייה צריך להחליף בין התבניות (התחתונה עולה למעלה והעליונה למטה), אבל שימו לב ששתי התבניות צריכות להיות ממוקמות בשליש התחתון של התנור. |