המצרכים (1 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-140 מעלות. 2 חותכים את החציל לאורך ל-3 חלקים, שווים עד כמה שניתן. בכל אחת מהפרוסות שהתקבלו חורצים חריצים עמוקים בבשר החציל (זהירות לא לחרוץ עד הסוף), במרחק של כ-2 ס"מ בין חריץ לחריץ. 3 משמנים את רשת התנור בעזרת חתיכת צמר גפן קטנה הטבולה במעט שמן. מסדרים עליה את החצילים המחורצים (הרשת תיתן לחצילים פסי גריל יפים). 4 ממלאים שני שליש כף בשמן זית, ובעזרת האצבעות מורחים באחידות על בשר החציל (את הפרוסה האמצעית מורחים משני צדדיה). גם אם נדמה שאין מספיק שמן, אין צורך ביותר. 5 מפזרים מלח גס על החצילים ואופים כ-40 דקות, עד להזהבה. בינתיים קוצצים את העגבנייה והעירית. 6 מוציאים את החצילים מהתנור, ומפזרים בעדינות את העגבנייה והעירית. מגרדים מלמעלה משולשי גבינה מותכת 7% (אחד לכל פרוסת חציל). צריך לגרד מהר אך בעדינות, כדי שהגבינה לא תימס שוב. 7 מגבירים את חום התנור ל-175 מעלות ומחזירים את החצילים ל-15 דקות, עד שהגבינה מתחילה להשחים.
* מיכל נוי היא דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה |