חלת דבש עם קמח מלאחלה חגיגית, עסיסית ורכה שאפשר להכין גם יום-יומיים לפני ולא תאמינו - היא גם בריאה![]()
צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור
|
הדבש משאיר את החלה הזו עסיסית ולחה גם יום לאחר האפייה – כך שאתם לא חייבים לטרוח על ההכנה שלה בערב החג עצמו. שימו לב, המתכון הוא חלבי, אבל אפשר להמיר את החמאה במחמאה (באותו משקל) – ולהפוך אותו לפרווה. המצרכים :3 חלות:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים במיקסר עם וו לישה את הקמחים, השמרים, משפר האפייה, הדבש, המים, הביצים, החמאה והסובין. לשים במהירות אטית-בינונית 9-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד, מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה. 2 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו. 3 מעצבים מתפיחים שוב ואופים: מחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים, ויוצרים מכל אחד גליל באורך 30 ס"מ. מחלקים את הגלילים ל-3 קבוצות של 3, וקולעים מכל שלשה צמה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-45 דקות. 4 מחממים תנור ל-175 מעלות, מברישים את החלות במים, מפזרים סובין חיטה ואופים כ-25-30 דקות עד להזהבה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|