1 מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים במיקסר עם וו לישה את הקמחים, השמרים, משפר האפייה, הדבש, המים, הביצים, החמאה והסובין. לשים במהירות אטית-בינונית 9-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד, מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה.
2 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
3 מעצבים מתפיחים שוב ואופים: מחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים, ויוצרים מכל אחד גליל באורך 30 ס"מ. מחלקים את הגלילים ל-3 קבוצות של 3, וקולעים מכל שלשה צמה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-45 דקות.
4 מחממים תנור ל-175 מעלות, מברישים את החלות במים, מפזרים סובין חיטה ואופים כ-25-30 דקות עד להזהבה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה