הגרסה האפויה שלי בריאה יותר ולא נופלת בטעם בכל צורה שהיא מהסופגניות הרגילות. היא אמנם לא מטוגנת, אך בהחלט מענגת. ניתן להכין באופן עצמאי תערובת קמח לעוגות ועוגיות ללא גלוטן על ידי ערבוב בקערה של ½1 כוסות קמח אורז עם ½ כוס קמח טפיוקה ו-1/4 כפית קסנטאן גם.
אם אין לכם תבנית לדונאטס (להשיג בחנויות המתמחות), הצטיידו בשק זילוף ובצנתר עגול בקוטר 1 ס"מ, והזליפו טבעות בקוטר 6 ס"מ לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. המצרכים (30 מנות):
לדונאטס:
לזיגוג סוכר-קינמון:
לזיגוג שוקולד:
תוספות לקישוט:
אופן ההכנה:1 מכינים את הדונאטס: מחממים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני). משמנים את התבנית בתרסיס שמן. 2 מערבבים את החלב עם חומץ התפוחים. משהים לדקה ויוצקים לקערה גדולה. 3 מוסיפים לתערובת החלב את הביצים, הסוכר והחמאה המומסת ומערבבים. 4 בקערה אחרת, מערבבים את תערובת הקמח, קמח הקונדיטור, קמח תפוח האדמה, הקסנטאן גאם, אגוז המוסקט, הקינמון, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח. 5 מוסיפים את תערובת הקמחים בהדרגה, 1/2 כוס בכל פעם, לקערה עם תערובת החלב. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה, ללא גושים. משהים כ-15 דקות. 6 מעבירים את הבלילה לשק זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1 ס"מ. מזלפים את התערובת לשקעים שבתבנית. אופים בתנור החם 10-8 דקות, עד שהדונאטס מזהיבות. מוציאים ומצננים לחלוטין. 7 מצפים את הדונאטס: בוזקים על הדונאטס הצוננים אבקת סוכר, או מצפים באחד הזיגוגים הבאים: לזיגוג סוכר-קינמון מערבבים בקערה קטנה ושטוחה את הסוכר, הקינמון והחמאה. טובלים את הדונאטס בתערובת הזיגוג. לזיגוג שוקולד מניחים בקערת זכוכית בינונית את השוקולד והחמאה. מחממים במיקרוגל בעוצמה מלאה 30 שניות ומערבבים. חוזרים על הפעולה עד שכל השוקולד והחמאה נמסים. מערבבים עם כף עץ לקבלת קרם (אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים כפית מים חמים). טובלים את הדונאטס בזיגוג ומפזרים מעל את התוספת הרצויה. 8 מגישים או עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים – ללא הזיגוג - בשקיות ואקום. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! שפית עינת מזור למדה בבית הספר הקולינרי היוקרתי לקולינריה בריאה, The Natural Gourmet Institute שבניו יורק. מתמחה באפייה ובבישול בריא. >> כל המתכונים לסופגניות>> כל המתכונים ללביבות |