הסלט הכי ססגוני והכי טעים שיש. קל להכנה ומלא נוכחות על השולחן. הכי חשוב: הסלק. כאן מדובר על סלק מבושל, למרות שאפשר להכין גם סלט סלק טרי. אני אוהבת להכין את הסלט מסלק אפוי – כי הטעם שלו מתעצם ומצטמצם באפייה, ואילו בבישול הוא סופג נוזלים. עצלנים וממהרים יכולים לקנות סלק בוואקום, אבל לטעמי הוא פחות מומלץ. חיתוך: הסלק המרוכך יספוג היטב את טעמי הרוטב רק אם יהיה קצוץ לפיסות קטנות. נתחים גדולים ישמרו על טעמם הטבעי. חמצמצות: הסלק מתקתק והוא חייב חמצמצות לאיזון והעמקת הטעם. לא משנה אם תוסיפו לימון סחוט טרי או ליים, חומץ (מכל סוג שהוא), תמרינדי או שילוב ביניהם – הכל טוב. כדי לתת לטעמים להיטמע מומלץ להשהות את הסלק רבע שעה לפחות לפני ההגשה. קליפת לימון מגוררת מומלץ להוסיף רק סמוך להגשה. בושם ערוגות: עשבי תיבול - במקרה זה כוסברה, טרגון או נענע - מחמיאים מאוד לכל הירקות, וגם לסלק. גם אותם כדאי להוסיף סמוך להגשה. בצל ירוק או סגול, יעניקו עוד ממד של טעם. קראנץ': אפשר להוסיף לסלט שקדים, אגוזים או פיצוחים בשלב ההגשה. גבינות, יוגורט או שמנת הולמים יפה את הסלט. לא משנה אם כמצע לסלט או מעליו. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? >> לכל המתכונים הכי טובים שלנו 2 עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים שעה או עד שהם רכים ממש. 3 מקלפים וחותכים לקוביות קטנות. לחלופין אפשר לרסק על פומפייה גסה. 4 מערבבים את הסלק עם שמן זית, לימון ותמרינדי. מתבלים במלח ומניחים לסלק לספוג את הטעמים לפחות חצי שעה. >> לבלוג של אורלי - סיר פלא 5 סמוך להגשה מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים. |