1 מקלפים וחוצים את הבטטה, ואופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות או עד ריכוך.
2 מועכים את הבטטה בעזרת מזלג ומצננים כמה דקות, עד שהיא מגיעה לטמפרטורת החדר.
3 מערבבים בקערה כוס קמח שיבולת שועל עם כפית אבקת אפייה.
4 מוסיפים לקערה את הבטטה המעוכה וכפית שמן זית, ולשים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מדי (במידת הצורך מוסיפים עוד קמח).
5 מחלקים את הבצק לכדורים שווים בהתאם לגודל הסמבוסקים שתרצו. הכמות במתכון מספיקה לשני סמבוסקים גדולים או מרופדת נייר אפייה ומשטחים אותם לעיגולים.
6 מניחים במרכז של חצי עיגול בצק גבינה בולגרית וזעתר וסוגרים לצורת חצי ירח. מהדקים בעדינות את הקצוות בעזרת מזלג ומפזרים שומשום מלמעלה, אם רוצים.
7 אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
דגשים ושדרוגים:
** את הבטטה ניתן להכין באידוי או במיקרוגל. לא מומלץ לבשל אותה במים כי אז היא סופגת נוזלים והבצק עלול לצאת דביק מדי.
** אתם מוזמנים להחליף את המילוי כאוות נפשכם, גבינה צהובה ורוטב פיצה או פטריות ובצל מטוגן יעבדו כאן נהדר.
** רגישים לגלוטן? ודאו שאתם משתמשים בשיבולת שועל שכתוב עליה ללא גלוטן.
** עשו זאת בעצמכם – לא חייבים לרכוש קמח שיבולת שועל. כל מ שצריך כדי להפוך שיבולת שועל לקמח הוא לטחון אותה בבלנדר.