המצרכים :לעוף:
לפירה:
אופן ההכנה:1 לפירה עדשים: שוטפים את העדשים ומקלפים את הבטטה. חותכים את הבטטה לקוביות קטנות. 2 מעבירים את העדשים והבטטה לסיר, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים. מבשלים מכוסה כחצי שעה, או עד לריכוך מלא. 3 בינתיים מכינים את העוף: מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את קוביות העוף. מבשלים כ-10 דקות, עד שהעוף מוכן וצבעו לבן. מוסיפים את הסילאן, הגזר, הנבטים והשומשום ומערבבים היטב. מבשלים עוד כ-10 דקות עד אש קטנה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הבזיליקום. 4 כשהבטטות והעדשים רכות מאוד, מועכים במזלג את קוביות הבטטה לתוך העדשים ומערבבים. מגישים עם העוף והירקות. * במנה אחת, שהיא כוס מהפירה ועוד שליש מתבשיל העוף, יש 430 קלוריות.
* מיכל נוי היא דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה
|