מרק ירקות חורףאיך זה שדווקא כשסופסוף מתחמם, כולנו נופלים כל כך חזק בנזלת? ההצעה שלנו: במקום להתלונן, בואו להצטייד בכמה מירקות החורף הכי בסיסיים, והכינו מהם מרק עשיר וטוב, שיעשה אתכם קצת יותר בריאים
צילום: אפיק גבאי, loveat
|
המצרכים (6 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מטגנים את הבצל כ-5 דקות על אש בינונית, עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את הגזר, ולאחר מכן בהדרגה את תפוחי האדמה, הבטטה והסלרי. רצוי להקפיד על צריבה טובה של הירקות, כי ככל שהם יקבלו יותר צבע – כך למרק יהיה טעם עשיר יותר. 2 מוסיפים את היין ומגרדים היטב את תחתית הסיר לניקוי המשקעים. 3 מוסיפים ציר ירקות, תבלינים, שום ועשבי תיבול ומבשלים כ-15 דקות, עד שהירקות מתרככים. 4 לפני ההגשה מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, המיץ וגרידת הלימון ומתקנים תיבול לפי הטעם. מפזרים תפרחות שמיר ומגישים. * המתכון באדיבות רשת loveat |