המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 יוצקים 2 כוסות מים לסיר בינוני, מוסיפים אורז וכפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות עד שכל הנוזלים נספגים. מאווררים את האורז עם מזלג, מכסים שוב וממתינים 5 דקות. 2 ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. חולטים שעועית ירוקה טרייה או קפואה 4 דקות. אחרי 2 דקות חליטה מוסיפים פרחי ברוקולי. מסננים ומעבירים לקערה. 3 מחממים 2 כפות שמן זית במחבת. מתבלים פרוסות טופו במלח ופלפל שחור ומטגנים כ-3 דקות עד השחמה קלה, הופכים ומטגנים 3 דקות גם בצד השני. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. 4 מוסיפים כף שמן זית למחבת ומטגנים אגוזי קשיו כ-6 דקות תוך כדי נענוע המחבת, עד שהם משחימים קלות. מעבירים לקערה קטנה. 5 לאותה מחבת (אין צורך לשטוף) יוצקים קרם קוקוס, רוטב סויה, סילאן וצ'ילי ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומצמצמים את הרוטב 4-5 דקות בבעבוע עדין עד שהוא מסמיך מעט. מתקנים תיבול עם סויה או סילאן. 6 מוסיפים את פרוסות הטופו המטוגנות לרוטב ומבשלים דקה נוספת על להבה בינונית תוך כדי נענוע המחבת. מכבים את האש. 7 בהגשה: מסדרים בכל צלחת מעט אורז, ירקות ירוקים ופרוסות טופו. יוצקים 3-2 כפות מהרוטב על הירקות, מפזרים קשיו ומגישים חם. המתכון מתוך הספר "לאכול טוב יותר" מאת אשת הקולינריה והשפית זהר לוסטיגר בשן. לרכישת הספר ** הצעה לגיוון: מוסיפים 1 כפית מחית קארי אדומה/צהובה/ירוקה עם קרם הקוקוס. |