מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

טופו פריך עם קרם קוקוס, צ'ילי ומייפל

בימים האחרונים קרה הדבר שחשבנו שלעולם לא יקרה, והתאהבנו במנה של טופו. איך יכול להיות? גם אנחנו לא יודעים, כנראה שזה באמת תבשיל מוצלח וטעים במיוחד

|לאכול טוב יותר| פורסם07:06
טופו פריך עם קרם קוקוס, צ'ילי ומייפל (צילום: דניאל לילה , לאכול טוב יותר)
צילום: דניאל לילה , לאכול טוב יותר

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 כוס אורז מלא
  • 1 כפית מלח
  • חצי ראש ברוקולי קטן מופרד לפרחים קטנים, את הגבעול חותכים למקטעים בגודל ביס
  • 3 כוסות (300 גרם נטו) שעועית ירוקה טרייה, ללא קצוות וחתוכה לגודל ביס (או שעועית עדינה קפואה, ואז אין צורך לקטום את הקצוות או לחתוך)
  • 3 כפות שמן זית
  • 300 גרם טופו פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • רבע כוס אגוזי קשיו טבעיים
  • 2 כוסות קרם או נוזל קוקוס
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סילאן או דבש או מייפל
  • 1 כפית רוטב צ'ילי חריף או רבע כפית פלפל צ'ילי יבש גרוס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1יוצקים 2 כוסות מים לסיר בינוני, מוסיפים אורז וכפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות עד שכל הנוזלים נספגים. מאווררים את האורז עם מזלג, מכסים שוב וממתינים 5 דקות.

2ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. חולטים שעועית ירוקה טרייה או קפואה 4 דקות. אחרי 2 דקות חליטה מוסיפים פרחי ברוקולי. מסננים ומעבירים לקערה.

3מחממים 2 כפות שמן זית במחבת. מתבלים פרוסות טופו במלח ופלפל שחור ומטגנים כ-3 דקות עד השחמה קלה, הופכים ומטגנים 3 דקות גם בצד השני. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

4מוסיפים כף שמן זית למחבת ומטגנים אגוזי קשיו כ-6 דקות תוך כדי נענוע המחבת, עד שהם משחימים קלות. מעבירים לקערה קטנה.

5לאותה מחבת (אין צורך לשטוף) יוצקים קרם קוקוס, רוטב סויה, סילאן וצ'ילי ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומצמצמים את הרוטב 4­-5 דקות בבעבוע עדין עד שהוא מסמיך מעט. מתקנים תיבול עם סויה או סילאן.

6מוסיפים את פרוסות הטופו המטוגנות לרוטב ומבשלים דקה נוספת על להבה בינונית תוך כדי נענוע המחבת. מכבים את האש.

7בהגשה: מסדרים בכל צלחת מעט אורז, ירקות ירוקים ופרוסות טופו. יוצקים 3-2 כפות מהרוטב על הירקות, מפזרים קשיו ומגישים חם.

המתכון מתוך הספר "לאכול טוב יותר" מאת אשת הקולינריה והשפית זהר לוסטיגר בשן.לרכישת הספר

** הצעה לגיוון: מוסיפים 1 כפית מחית קארי אדומה/צהובה/ירוקה עם קרם הקוקוס.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il