חזה עוף מוקפץ עם נקטרינה וכוסברהרגע לפני שהנקטרינות נעלמות לנו מהמדפים, תנו להן עוד הזדמנות לשמח אתכם במתכון פשוט פשוט של עוף מוקפץ. מנה קלילה וטעימה להפליא, שמכינים ב-20 דקות
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
עונת הנקטרינות עוד מעט נגמרת, ואני כל כך אוהבת נקטרינות שאני מרגישה חובה לנצל אותה עד הרגע האחרון. הנקטרינה מתנהגת כל כך יפה באפייה ובבישול שפשוט כיף להכין איתה דברים, ממנות עיקריות ועד סלטים. במתכון הזה שילוב הטעמים עם הכוסברה הוא מפתיע ומרענן, ונותן לעוף קלילות נעימה. רק תיזהרו לא לבשל את הנקטרינות יתר על המידה, שלא יאבדו את הנוכחות שלהן ויהפכו למיץ.
המצרכים :
למרינדה:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה את חומרי המרינדה, ומשרים את נתחי העוף לחצי שעה לפחות (ועד לילה במקרר). 2 מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את נתחי העוף עד שהבשר משחים. מעבירים לכלי נפרד. 3 באותה מחבת מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את העוף, הנקטרינות והכוסברה ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד. * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. >> בשבוע שעבר הכנו אורז מלא מוקפץ עם עוף, והיה לנו נורא טעים
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |