קציצות טבעוניות ברוטב עגבניותקציצות ברוטב עגבניות בלי בשר ובלי גלוטן, כמה פשוטות ככה טעימות. מחפשים מתכון טבעוני וטעים למיט-לס מאנדיי? לא רק שמצאתם, הוא גם מפוצץ בריאות וילדים זוללים את הקציצות האלה אפילו בלי ספגטי
צילום: Anna Be, יח"צ |
המצרכים (20 מנות):לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 טוחנים במעבד מזון טופו, עדשים ואגוזים עד לקבלת ממרח חלק ככל הניתן. 2 מוסיפים למסה את הבזיליקום, הפטרוזיליה, הבצל והשום וטוחנים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת קצוצה דק (אבל לא עיסתית). 3 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים עליו מעט שמן זית. 4 מעבירים את המסה לקערה ומערבבים עם התבלינים היבשים. יוצרים כדורים עגולים בגודל האהוב עליכם, ומסדרים על נייר האפייה. 5 מחממים תנור בטורבו ל-180 מעלות. אופים כ-20 דקות, או עד שהכדורים פריכים מבחוץ ושחומים (נראים קצת כמו פלאפל). קציצות טופו ברוטב עגבניות איטלקי של ויוידה | צילום: Anna Be, יח"צ 6 מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר על אש נמוכה ומטגנים קלות את שיני השום הכתושות. 7 מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות והתבלינים ומערבבים היטב. מכסים ומבשלים כ-15 דקות. 8 קוצצים את הבזיליקום והפטרוזיליה ומוסיפים לסיר לבישול נוסף של 5 דקות. 9 כשהרוטב לטעמכם, מכבים את האש, מכניסים את הקציצות לסיר ומנענעים קלות כך שהקציצות יתעטפו ברוטב. מגישים עם אורז או פסטה. מעדניית ויוידה של שחר קיכלר הוקמה לפני 5 חודשים בתל אביב במטרה לספק ללקוחותיה אוכל בריא, טרי ומוסרי שנותן תחושה של בית. הקציצות הטבעוניות הן מהמנות הנמכרות ביותר במעדנייה. כדי שתוכל להמשיך ולפעול, פתחה שחר עמוד הדסטארט. מוזמנים לתמוך ולעזור. |