המצרכים :
אופן ההכנה:1 משרים את העדשים במים לשעתיים ומסננים (אפשר להשרות פחות, ולבשל יותר לאחר מכן). 2 משרים את הבורגול במים חמים 20-15 דקות, עד שהוא מתרכך מעט. מסננים. 3 מטגנים את הבצל בשמן זית עד להשחמה. מוסיפים שום, בצל ירוק, גזר, אגוזים וצימוקים\חמוציות, וממשיכים לטגן עד הזהבה. 4 מבשלים את העדשים עם כוס וחצי מים, כשעה אחרי רתיחה. 5 שמים בסיר את הבורגול ומעט שמן זית, ומוסיפים מים ביחס של כוס וחצי מים על כל כוס בורגול. מבשלים תוך ערבוב מתמיד, כמו ריזוטו, עד שהבורגול מתרכך אבל לא יותר מדי. 6 מוסיפים את שאר המרכיבים, כולל העדשים, ומערבבים בעדינות. טועמים ובודקים תיבול. משאירים מכוסה רבע שעה.
* כל מנה (6 כפות) כוללת כ-200 קק"ל.
* נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשת סטודיו C סניף דיזנגוף
הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C
>> בשבוע שעבר הכנו מאפה גבינה, אספרגוס ועגבניות מיובשות
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |