מרתיחים בסיר 6 כוסות מים. מוסיפים את האפונה ומבשלים במשך 10 דקות. מסננים ושוטפים במי ברז קרים. מסננים שוב, ושומרים בצד. מרתיחים 6 כוסות מים בסיר שני. מוסיפים תירס, גזר, סלרי ופלפל, ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים במשך 1-2 דקות. מסננים ושוטפים במי ברז קרים. מסננים שוב . שמים את הירקות המבושלים בקערה. מוסיפים בצל וחומץ ומערבבים. משהים 30 דקות, לפחות, בטמפרטורת החדר. כ- 30 דקות לפני ההגשה מוסיפים את הכוסבר. מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים בתנועות הקפצה