מג'דרה אליפותהסוד למג'דרה מעולה הוא לא באורז ולא בתבלינים, אלא דווקא בבצל המטוגן. אז אל תתביישו לשים הרבה ממנו. ממש ממש הרבה![]()
צילום: יאיר ברטשפיז, לחם עבודה: בלוג בוטיק לקולינריה
|
המרכיבים של מג'דרה הם די פשוטים: בצלים לבנים חתוכים לרצועות, עדשים שחורות קטנות (זן פלא - העדשים הכי טעימות ובמרקם הכי טוב שיש) ואורז. אני מכין עם בסמטי ומאוד מרוצה מהתוצאה. רק אל תטעו - האורז והעדשים חשובים במג'דרה, אבל הלב, הנשמה, הצבע, הטעם - החומר שגורם לכם להתמכר - זה הבצל המטוגן. כמה שיותר בצל מטוגן, ככה המג’דרה טעימה יותר. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:בסיר אורז חשמלי:
1 שמים את העדשים והמים בסיר האורז ומשרים למשך שעה. מוסיפים את האורז, המלח והכמון ומערבבים היטב. מפעילים את הסיר. 2 מטגנים את הבצלים במחבת רחבה עד להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. 3 כשהאורז מוכן מערבבים פנימה את הבצלים עם השמן של הטיגון. בסיר רגיל:
1 משרים את העדשים כ-40 דקות ב-4 כוסות מים. 2 מטגנים את הבצלים בסיר גדול עד להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כדקה נוספת.
3 מוציאים את הבצל לקערה בעזרת כף מחוררת. מקפידים להשאיר את השמן בסיר. 4 מעבירים את העדשים עם מי ההשריה לסיר שבו טיגנו את הבצל. 5 מוסיפים את האורז, הכמון והמלח ומביאים לרתיחה. 6 מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים כ-20 דקות. אחרי הבישול מחכים עוד 10 דקות עם מכסה. 7 מוסיפים את הבצל מהקערה ומערבבים.
* המתכון באדיבות הבלוג לחם עבודה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|