1 מכינים את הדלעות: מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את הדלעות עם שמן הזית, הלימון, הפטרוזיליה והתבלינים, מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה וצולים 25-30 דקות.
2 מכינים את הכוסמת ללא קלייה: מחממים היטב סיר. מוסיפים את שמן הזית, הכוסמת, הבצל המטוגן היבש והמלח ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב (שימו לב שהבצל לא נשרף). מגביהים את הלהבה, מוסיפים את המים ומכסים. מביאים לרתיחה.
כוסמת ללא קלייה, סוגת | צילום:
יחסי ציבור, סוגת
>> לאתר סוגת
3 מנמיכים את הלהבה שוב ומבשלים 12 דקות, עד שכל המים נספגים (נסו לפתוח את הסיר לאחר 8 דקות ולטעום את הכוסמת. יכול להיות שתאהבו אותה יותר ככה, כשהיא לא מבושלת עד הסוף, מה שנותן לה טעם אגוזי ומרקם קראנצ'י).
4 מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות. פותחים ומצננים.
5 מערבבים את הכוסמת עם הדלעות הצלויות, מוסיפים את הבהרט, הסילאן, מיץ הלימון, המלח והפטרוזיליה. טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.
תכף יהיה פה טעים | צילום:
עופרי זוטא, mako אוכל