1 ממלאים קערה כמעט עד סופה במי קרח 2. מחממים שמן במחבת רחבה ועמוקה (בכמות גדולה שתכסה את עגבניות השרי), כשהשמן רותח זורקים לתוכו את העגבניות למספר שניות ומיד מוציאים ומעבירים לקערת מי הקרח. 3. הקליפה נפרדת כעת בקלות מעל העגבניות, אותן קולפים ומעבירים לקערה. 4. מוסיפים לקערה את שמן הזית, חומץ הבלסמי, הסוכר המלח הגס והפלפל, מערבבים, מוסיפים את כדורי המוצרלה ומניחים לעגבניות ולגבינה לספוג את הרוטב במשך מספר דקות. 5. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה בוזקים מעל מעט מלח גס ומפזרים עלי בזיליקום טריים.