חצילים מטוגנים בתנורחצילים מטוגנים הם בסיס להרבה מנות ושדרוג מטריף לכמעט כל סנדוויץ' בעולם. אבל מה עושים כשאין חשק לכל הטרחה והלכלוך שכרוכים בטיגון? זה קל: מנפצים מיתוסים ומאמצים את השיטה של קרן ארגמן
צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-220 מעלות (על טורבו). 2 שוטפים ומייבשים את החצילים, ופורסים לטבעות בעובי 1 ס"מ בערך. 3 שוברים מיתוס: לא צריך להמליח את החצילים, לתת להם לנוח ולהגיר נוזלים, לשטוף ולייבש. 4 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן זית. 5 מסדרים את פרוסות החצילים (אפשר לצופף בכיף, זה לא עוגיות), ומרססים גם מלמעלה בספריי שמן זית. מכניסים למרכז התנור. 6 אחרי חצי שעה בערך (בכל תנור זה אחרת) בודקים את מצב ההשחמה. אם צריך – הופכים את הפרוסות שהשחימו בצד אחד אבל הצד השני שלהן עוד חיוור. אם צריך - מוציאים החוצה את המוכנים. אחרי 10 דקות נוספות בודקים שוב - שימו לב, זה יכול לקחת גם 50 דקות, תלוי בתנור ובכמות. 7 את החצילים המוכנים מסדרים במגש, ולא בקופסה, כדי שישמרו על פריכות. ** הפרוסות ה"מטוגנות" ישמשו בסיס נהדר למגוון כריכים ויחזיקו מעמד שבוע בקופסה במקרר. ** אפשר להמליח את החצילים במלח דק לפני הצלייה, אבל אם הם מיועדים למגוון שימושים עדיף להשאיר אותם כמו שהם, ולהמליח בהמשך לפי הצורך. ** אפשר לחתוך את החצילים לקוביות, "לטגן" באותה דרך (זה ייקח פחות זמן, כי הקוביות קטנות מהפרוסות) ולהשתמש בהם כבסיס לתבשילים. >> לטיפים ומתכונים שיעשו לכם חיים קלים במטבח - הצטרפו לקרן מקלילה את המטבח >> לרכישת ספרי המתכונים הדיגיטליים של קרן ארגמן |