כרישה ממולאת פריקה והפתעותהחגים הם הזדמנות טובה לחשב מסלול מחדש, ואם זה המסלול הטבעוני שקורץ אליכם (אבל תכלס, גם אם לא) אנחנו ממליצים מאוד לנסות את המתכון הזה של נוף עתאמנה אסמעיל, בעלת ידי הזהב
צילום: נוף עתאמנה אסמעיל, יח"צ
|
המתכון מתוך החוברת "מבשלים מסלול מחדש". למה לבשל מסלול מחדש? תקופת הקורונה גורמת לרבים מאיתנו להרהר מחדש בהרגלים שלנו, ביניהם הרגלי התזונה – חשוב לנו יותר לשמור על הבריאות, לחזק את המערכת החיסונית ולשים לב להשלכות של הבחירות שלנו על העולם שסביבנו. בפרויקט המיוחד "מבשלים מסלול מחדש" מציעים שפים מובילים כמו ישראל אהרוני, עומר מילר, מאיר אדוני, יוסי שטרית ועוד מתכונים ביתיים חגיגיים על טהרת הצומח, למי שמחפשים דרך בריאה, סביבתית וחומלת יותר לחגוג את ראש השנה או סתם ליהנות ממנות טעימות במיוחד מהצומח. להורדת החוברת המתכונים המלאה בחינם לחצו כאן המצרכים (4 מנות):
למילוי:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 משרים את הפריקה במי ברז במשך שעה. 2 חותכים את הקצה התחתון של כל כרישה וקוטמים את החלק העליון, של העלים הקשים. חוצים כל כרישה לאורך במרכזה. 3 מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים את גבעולי הכרישה החצויים במשך 8 דקות. מעבירים למי קרח. 4 מסננים את הפריקה ממי השריה ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי המילוי ומערבבים היטב. 5 מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו. 6 מפרידים את חצאי הכרישה לעלים ומשטחים כל עלה על משטח עבודה כך שיתקבל מלבן ארוך (את החלקים הקטנים שבפנים שומרים בצד). 7 מניחים כף מילוי בקצה המלבן ומקפלים את הפינה פנימה למשולש. ממשיכים לקפל בכל פעם את הפינה פנימה (אפשר לראות את השיטה בהיילייטס בחשבון האינסטגרם של נוף). כשמגיעים לקצה המלבן אמור להתקבל משולש. חותכים בסכין חדה את השארית, אם יש. ממשיכים כך עם כל עלי הכרישה. 8 מסדרים את עלי הכרישה הקטנים ששמרנו בצד על תחתית של סיר רחב, בתור ריפוד לממולאים. מסדרים עליהם את משולשי הכרישה ומפזרים ביניהם את הפירות. 9 מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הממולאים – הרוטב צריך להגיע לגובה שני שליש של המשולשים (מה שנשאר שומרים בצד). מכסים ואופים 40 דקות. 10 מוסיפים עוד רוטב, שוב לגובה שני שליש של הממולאים (מוסיפים מים אם צריך), מכסים ואופים עוד 40-60 דקות. |