1 מערבבים היטב את הסוכר, השמרים ואת כל סוגי הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים שוב היטב.
2 יוצרים גומה, יוצקים את המים ואת השמן ולשים במשך 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק. (הבצק יהיה טיפה רטוב).
3 מקמחים מעט את הידיים וממשיכים ללוש. עם סיום הלישה, מכסים את הבצק ומתפיחים במשך שעה לפחות.
4 מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו לשני כדורים.
5 מהכדורים יוצרים צורת כיכר, ומקמחים בקמח שיפון. בעזרת סכין יוצרים חריצים, על מנת לשוות לבצק מראה יפה יותר.
6 מניחים בתבנית מעט משומנת ומתפיחים את הבצק לפחות שעה.
7 מחממים את התנור מבעוד מועד ל-220 מעלות. רק כשהוא חם מכניסים את כיכרות הלחם. לאחר 10 דקות אפייה מנמיכים את החום ל-180, ואופים למשך 35 דקות נוספות.
8 עם סיום האפייה מוציאים את הלחם מהתנור ומצננים על רשת.
המתכון באדיבות שף מאסטר קובי מזרחי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!