המבורגר דגנים וקטניותההמבורגר הזה צמחוני ואין בו בכלל מוצרים מן החי, אבל אל תטעו - הוא מאוד-מאוד משביע. לאכול כקציצות בצלחת או בתוך הלחמנייה המסורתית
צילום: אפיק גבאי, פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט
|
מתכון מעניין, בריא וטעים לקציצות שיכולות לחקות המבורגר אם יוגשו באופן המסורתי בלחמנייה, או לעמוד בפני עצמן. השילוב של האורז והעדשים נותן יחד חלבון מלא ולכן הן גם מזינות וגם משביעות. המצרכים (10 מנות):
אופן ההכנה:1 מכינים אורז דביק: שוטפים את האורז המלא ושמים אותו בסיר בינוני עם 2 וחצי כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-50 דקות, עד שהאורז רך מאוד ואין יותר מים בסיר (אפשר לבחוש פעמיים בזמן הבישול). 2 שוטפים את העדשים ושמים אותן בסיר קטן עם כוס וחצי מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות עד לריכוך. מסננים. 3 במעבד מזון שמים את גרעיני החמנייה ומעבדים. מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבדים מעט, רק עד לקבלת עיסה אחידה אך לא חלקה מדי. 4 מחממים את התנור ל-180 מעלות. בידיים רטובות יוצרים קציצות שטוחות בעובי של כ-1 ס"מ ומניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. 5 אופים במשך כ-30 דקות או עד שהשכבה העליונה מתחילה להתייבש. * הקציצות שומרות על טעמן גם בהקפאה. * בישול יתר של אורז נותן לו מרקם קצת דביק. במתכון זה אנחנו עושים שימוש בתכונת הדביקות כדי שנוכל ליצור קציצות ללא ביצה וקמח. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> עוגת שוקולד רק כאילו מושקעת שעובדת על כולם |