פסטה ברוטב שמנת טבעונילוח השנה מתעקש שעכשיו דצמבר ואנחנו מתעקשים להאמין, ולכן מגישים לכם פסטה חורפית ועשירה עם תחליף בריא וטעים לשמנת
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
יש משהו מאוד כיפי ומנחם בערמונים. אפשר לקנות אותם בקליפתם ולאפות בתנור בבית, אבל היום כבר אפשר להשיג אותם במרכולים מוכנים לאכילה באריזות ואקום. השילוב הקלאסי מדבר על ערמונים ושמנת, אבל אני גיליתי שאפשר להגיע לאותו מרקם שמנתי גם ללא שמנת, באמצעות חלב קוקוס. כשאני קונה חלב קוקוס אני תמיד מחפשת את דל השומן ביותר, וכדי לעבות את הרוטב אני מוסיפה לו חמאת שקדים. השילוב הזה, של חלב קוקוס וחמאת שקדים, יוצר רוטב שמנת טבעוני מעולה, שלו אפשר להוסיף כל תוספת שאוהבים - מערמונים, דרך פטריות ובצל ועד סלמון מעושן.
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2 בסיר קטן מערבבים את חלב הקוקוס, הערמונים, האפונה, השום והתבלינים. מביאים יחד לרתיחה תוך כדי ערבוב.
3 מנמיכים את האש ומוסיפים את חמאת השקדים. מערבבים עד שהרוטב הופך להיות סמיך וחלק.
4 מוזגים את הרוטב על הפסטה ומגישים.
ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
>> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלויים |