מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

מסבחה ביתית

אנשים שמכינים מסבחה בבית זוכים למעמד מיוחד. אם כל המעריצים רק היו יודעים שאפילו מעבד מזון לא צריך בשביל זה - מועכים את הכל במזלג - יכול להיות שהיה יורד להם קצת. אז שלא ידעו

|mako אוכל| פורסם18:04
מסבחה ביתית (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 300 גרם גרגרי חומוס (רצוי בולגרי קטן)
  • 3 שיני שום
  • מלח
  • רבע כפית סודה לשתייה
  • 3 כפות שמן זית

לטחינה:

  • כוס טחינה גולמית
  • מיץ מלימון אחד
  • מי קרח

להגשה:

  • גרגירי חומוס מבושלים
  • פטרוזיליה קצוצה
  • פפריקה
  • פלפל חריף, אם רוצים

אופן ההכנה:

1משרים את גרגירי החומוס במים 24 שעות. מסננים ושוטפים.

2מבשלים את החומוס בהרבה מים רותחים. כשמצטבר קצף לבן למעלה מנקים אותו ומוסיפים לסיר שום, מלח, סודה לשתייה ושמן זית.

3מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3 שעות, עד שהחומוס רך מאוד.

4מכינים טחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית עם מיץ לימון ומלח. מוסיפים מים קרים לאט לאט תוך כדי ערבוב, עד שמגיעים לרמת הסמיכות שאוהבים (בערך כוס).

5מסננים את גרגירי החומוס. שומרים מעט מהם בצד ואת השאר מעבירים לקערה עם הטחינה. מועכים את החומוס שבקערה במזלג ומערבבים עם הטחינה. מוסיפים מלח ומיץ לימון לפי הטעם.

6מעבירים את המסבחה לצלחת הגשה ומפזרים מלמעלה את גרגירי חומוס החמים שהשארנו בצד.

7מקשטים בפפריקה, פטרוזיליה, פלפל חריף אם רוצים וושמן זית.

מסבחה של רותם ליברזוןמסבחה של רותם ליברזון|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

** מגישים חמים עם פיתות טריות וחתיכות בצל.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il