
מסבחה ביתיתאנשים שמכינים מסבחה בבית זוכים למעמד מיוחד. אם כל המעריצים רק היו יודעים שאפילו מעבד מזון לא צריך בשביל זה - מועכים את הכל במזלג - יכול להיות שהיה יורד להם קצת. אז שלא ידעו![]() צילום: רותם ליברזון, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
לטחינה:
להגשה:
אופן ההכנה:1משרים את גרגירי החומוס במים 24 שעות. מסננים ושוטפים. 2מבשלים את החומוס בהרבה מים רותחים. כשמצטבר קצף לבן למעלה מנקים אותו ומוסיפים לסיר שום, מלח, סודה לשתייה ושמן זית. 3מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3 שעות, עד שהחומוס רך מאוד. 4מכינים טחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית עם מיץ לימון ומלח. מוסיפים מים קרים לאט לאט תוך כדי ערבוב, עד שמגיעים לרמת הסמיכות שאוהבים (בערך כוס). 5מסננים את גרגירי החומוס. שומרים מעט מהם בצד ואת השאר מעבירים לקערה עם הטחינה. מועכים את החומוס שבקערה במזלג ומערבבים עם הטחינה. מוסיפים מלח ומיץ לימון לפי הטעם. 6מעבירים את המסבחה לצלחת הגשה ומפזרים מלמעלה את גרגירי חומוס החמים שהשארנו בצד. 7מקשטים בפפריקה, פטרוזיליה, פלפל חריף אם רוצים וושמן זית. מסבחה של רותם ליברזון|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון ** מגישים חמים עם פיתות טריות וחתיכות בצל. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |