1 מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים את השמן. מוסיפים את הבצל והירקות הכתומים. מערבבים ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות.
2 מוסיפים את העדשים והמלח ומערבבים.
3 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם כ-20 דקות.
4 קוצצים דק (לכדי משחה) את השום, הג'ינג'ר והלימון הכבוש, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב. מוסיפים גם את עשבי התיבול הקצוצים וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
* העדשים ממש נמסות ומסמיכות את המרק. במידה ויוצא לכם תבשיל, אל תהססו להוסיף מים בהדרגה לדרגת הסמיכות הרצויה לכם.
* מי שאוהב טעם לימוני מודגש יכול להוסיף מיץ מחצי לימון לפני ההגשה.
>> בפעם הקודמת הכנו קציצות אורז ותירס