1 מחממים שמן זית בסיר רחב ומוסיפים את הבצל, פלפל אנגלי, ועלי הדפנה. מאדים כ- 3 דק' ומוסיפים את הקינואה. מאדים כדקה נוספת ומוסיפים מים, מלח ופלפל.
2 מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דק'. בתום הבישול מערבבים היטב עם מזלג, מקררים או אוכלים חם.
ניתן להשתמש בקינואה כבסיס או כתוספת לסלטים, מאפים, תבשילים חמים, מרקים, תערובת בשר לקציצות ועוד.
3 מניחים בקערת ערבוב את מרכיבי הסלט ומערבבים.
4 מעבירים את הסלט לצלחת ההגשה ומפזרים מעל חציל הקלוי, גבינה בולגרית, טחינה ושקדים.