כרובית בתנור בציפוי טחינהכרובית וטחינה זה שילוב אהוב ומוכר, אבל הבלוגרית טליה הדר (או כמו שאתם אולי מכירים אותה - אשת סטייל) מצליחה לחדש לנו עם טחינה שמגיעה בשלב מוקדם ונכנסת לתנור יחד עם הכרובית! כמה דקות עבודה ויוצא מושלם
צילום: טליה הדר , אשת סטייל
|
נתחיל כרגיל בסיפורון, על איך נולד המתכון: כחלק מהאהבה שלי לאלתורים במטבח, אחד מתחביביי זה לחשוב על כל מיני רעיונות מגניבים איך לשלב רכיבים שונים במקומות בלתי צפויים (באוכל כמובן), והטחינה במקרה הזה, לגמרי כוכבת! כבר הכנסתי טחינה ברוטב לסלט ברזל מושלם, וגם במרינדה של עוף ותפוחי אדמה בתנור והיתה איזו תחושה באויר (ביני לביני כמובן) שעד שאני לא אפצח משהו מקורי עם כרובית, אני לא יכולה לעבור לחשוב על הדבר הבא. ואז היא נולדה – הכרובית המושלמת הזו! המצרכים :
לציפוי:
לפיזור מעל:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200-220 מעלות, חימום רגיל למעלה ולמטה, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 2 שוטפים היטב את הכרובית במים (בשלמותה), מפרקים לפרחים בינוניים ומייבשים היטב. איך חותכים את הכרובית לפרחים הכי נכון? הופכים את הכרובית, קוטמים אותה (את השורש המרכזי, מלמטה) ואז חותכים לפרחים רק מהחלק של הגבעולים ולא מהחלק של הצמרת. 3 אם רוצים – מכניסים את פרחי הכרובית לקערה עם מי ברז וכפית חומץ (אני משתמשת בחומץ תפוחים) ונותנים להם לנוח כ-5 דקות. פעם אמרו לי שזה הורג חרקים קטנים אם ישנם בכרובית, ומאז אני זורמת. יש גם כאלה שמקפידים להכניס את הכרובית למים רותחים לחצי שעה. אני לא. אם אין סבלנות/זמן, לגמרי לא חובה לעשות אף אחד מהם ואפשר לעבור ישר לשלב הבא. 3 מערבבים את כל רכיבי הציפוי בקערית. 4 טובלים כל פרח כרובית במטבל ומסדרים בתבנית. כרובית אפויה בטחינה - בתבנית | צילום: טליה הדר , אשת סטייל5 מפזרים מלמעלה זרעי פשתן (או שומשום) ומעט מלח גרוס. 6 מכניסים לתנור לכ-40 דקות או קצת יותר, עד להשחמה יפה. 7 מניחים לצינון קל של כמה דקות. מגישים בתבנית או מעבירים בעדינות לכלי הגשה מרופד בחתיכת נייר אפייה, ומגישים בסטייל – ככה פשוט! לעוד מתכונים שווים בסטייל היכנסו לאשת סטייל - הבלוג של טליה הדר חג שמח! |