ארטיק חלבה בריא לילדיםמערבבים יוגורט, טחינה, דבש ושקדים, מקפיאים - ויש לכם ארוחת בוקר כיפית ומזינה שכל ילד (וגם מבוגר) ישמח להתחיל איתה את היום
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
"תאכלו משהו לפני שאתן הולכות"; "אנחנו לא רעבות"; "אבל זה חשוב! משהו קטן"; "אמא, אנחנו נאחר"; "אז משהו לדרך?"; "לא, נו, זה לא נוח וגם חם מדי!"; "אז אולי ארטיק?"... זהו. ניצחתי! הן אוכלות בדרך ארוחת בוקר שמבחינתן היא ארטיק ומבחינתי היא כל מיני דברים טובים שהצלחתי לערבב ולהקפיא. הפעם: יוגורט, טחינה, דבש, קצת שקדים. דרך נהדרת להתחיל את היום.
זה התחיל כבר לפני חודש בערך, כשבבית הספר פרצה אווירת סוף השנה. הלימודים כבר לא ממש לימודים, סדר היום כבר לא מה שהיה, אווירת חופש וריח קייטנה מתקרבת בשילוב החום הגדול שמתחיל כבר מוקדם בבוקר. זה הזמן לשלוף את התותחים הכבדים, הלא הם ארוחות הקיץ הקפואות. אפשר להקפיא פירות חתוכים בתוך קצת מיץ או שייק פירות עם יוגורט. כרגע הלהיט התורן שלנו הוא ארטיק חלבה עם קישוט בטעם שוקולד (אני משתמשת בממרח חרובים. רק כשהוא קפוא הוא טעים להן). אחרי שהן יוצאות ויש קצת שקט, אני לוקחת ארטיק אחד גם לעצמי. באמת, בחום הזה למי יש כוח לארוחת בוקר? המצרכים :
אופן ההכנה:1 מערבבים היטב את הטחינה והדבש. מוסיפים יוגורט ומערבבים. אפשר לא לערבב עד הסוף, כך שהתערובת תישאר בשני צבעים בדוגמת שיש. 2 מוסיפים את ממרח החרובים בכמה כתמים ובעזרת ידית של כף "מציירים" מעט קווים מעוגלים דרך הכתמים ליצירת דוגמת שיש. 3 מעבירים לתבניות להקפאת ארטיקים. אם התבנית פתוחה בחלקה העליון, מכסים בניילון נצמד. מקפיאים ל-8 שעות. * אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. יום נעים חמודונת | צילום: אסתי רותם, mako אוכלעוד מתכונים שווים לילדים: |