מניפות פילו ממולאות בגבינה ועגבניות מיובשותכמה מורכבת נראית הצורה הזאת? מורכבת ממש, נכון? אז מסתבר שכל אחד יכול לגלגל ככה עלה פילו - וזה כולל אותנו ואתכם. הכינו את הבורקס הבריאים האלה בפעם הבאה שאתם מארחים, ותראו איך כולם עפים עליכם ברמות
אינס שילת ינאי
| mako אוכל
| פורסם 23/01/19 07:21
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
המצרכים :
למלית:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה את מרכיבי המלית. 2 מחממים תנור ל-180 מעלות. 3 מכסים את ערימת עלי הפילו במגבת כדי שלא יתייבשו, ומוציאים עלה אחד למשטח העבודה. מרססים אותו בספריי שמן ומקפלים לצורת מניפה. לאחר מכן מצמידים את שני הקצוות בחפיפה מסוימת, כך שייווצר חצי עיגול. מניחים כף מהמלית בחלק הפתוח והרחב יותר. מקפלים את שני צידי דף הפילו על המלית ומגלגלים בצורה מהודקת אל הקצה השני (כמו אגרול). מסתבכים? הנה, כאן אפשר לראות את הקיפול. 4 חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מרססים שוב בספריי שמן. 5 אופים כ-30 דקות, עד להזהבה. מניפות פילו ממולאות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלהמתכון הוא חלק מתזונה ים תיכונית, הידועה בסגולותיה הבריאותיות ובתרומה שלה לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות. הרגלי התזונה של תושבי אגן הים התיכון, שהתבססו על מוצרי מזון זמינים, זולים וטריים, מוכיחים את עצמם גם היום כמומלצים לשמירה על בריאות תקינה. תזונה ים תיכונית מתאפיינת בשמן זית כמקור עיקרי לשמן, ריבוי פירות וירקות, קטניות, דגנים, אגוזים וזרעים, וצריכה יומית מתונה של מוצרי חלב - בעיקר יוגורט וגבינות צאן. מוצרי החלב משתלבים בתזונה הים תיכונית ועל פי ההמלצות של משרד הבריאות מומלץ לצרוך 2-3 מנות חלב (או תחליפים) ביום. |