אמא שלי מגיעה לבקר כפעם בשבועיים, תמיד עם סל גדול. היא נכנסת, מתיישבת, פותחת את הסל ושולפת ממנו מתנות קטנות לילדים, אוכל שבישלה בשבילנו ושקית עם קישואים. ״היה כל כך זול, אז קניתי המון״ היא מסבירה, ״חילקתי לכולם ועוד נשארו הרבה״. אצלנו - 2 קישואים גג נכנסים למרק עוף, וכל השאר מתגרדים והופכים ללביבות מפתיעות, שכולם כולם אוהבים - מהאחיינית בת השנה דרך אבא המילואימניק הקשוח ועד לסבתא שתיכף חוגגת 95. אפילו האמצעית, זו שלא אוכלת ירוק, ולא אוכלת טחון, ולא אוכלת חם, ולא אוכלת משהו עם נקודות שחורות והרשימה עוד ארוכה ארוכה - חוטפת לעצמה שתיים ומנשנשת אותן בהנאה. המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מגררים דק את הקישואים והבצל. סוחטים היטב מנוזלים. 3 מגררים (או מפוררים) את הגבינה ומערבבים בקערה עם שאר החומרים לתערובת אחידה. 4 מניחים בעזרת כף תלוליות על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-25-30 דקות, עד שהלביבות עדיין בהירות ויש עליהן מעט כתמים זהובים (היזהרו מאפיית יתר). לפני האפייה. קלי קלות כבר אמרנו? | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל* בקרו בבלוג של שרית - Misspetel >> בשבוע שעבר הכנו קינוח גבינה ודובדבנים בג'לי>> ארוחה בשעה: קציצות עדשים |