סלט צבעוני של קינואה אדומההקינואה האדומה רק מבקשת שתעשו לה כבוד ותיקחו אותה איתכם למטבח, שם היא תזכה לליווי של ירקות שנחתכו לקוביות קטנות, עשבי תיבול ורוטב מהמם. התוצאה? סלט מתפצפץ בפה, מלא צבע וטעמים
צילום: ענבל כבירי, mako אוכל |
המצרכים (3 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מכינים את הקינואה: מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים כף שמן זית. מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-17 דקות עד שכל המים נספגים בקינואה והיא מוכנה. מצננים. 2 מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את קוביות הגזר עם כף שמן זית ומעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפייה. צולים כ-10 דקות עד שהגזרים זהובים (זהירות לא לשרוף אותם). מניחים בצד לקירור. >> בפעם שעברה הכנו מהקינואה שלנו טבולה 3 קולים את גרעיני החמנייה: מחממים היטב מחבת קטנה, מוסיפים את הגרעינים, מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית וקולים עד לקבלת צבע זהוב (כ-5 דקות, תלוי בגובה הלהבה). 4 שמים בקערה קטנה (או בצנצנת) את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב. 5 מעבירים לקערה רחבה את הקינואה, הגזר, הפלפלים, עשבי התיבול והרוטב. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את גרעיני החמניות, מערבבים ומגישים. |