שוטפים ומסננים היטב את כל הירקות. חותכים את גרגיר הנחלים לקטעים קצרים ומשליכים את הגבעולים העבים והסיביים. חותכים את הסלרי למקלונים דקים באורך 5 ס"מ. קולפים את המלפפון, חוצים אותו לאורך, מוציאים את הגרעינים ולאחר מכן פורסים אותו לרוחב, לפרוסות דקות. קולפים את התפוזים, מקפידים להסיר את כל הציפה הלבנה וחותכים את התפוזים לפלחים בין הקרומיות הלבנות. מאחסנים את כול המרכיבים במקרר עד לשימוש.
להכנת הרוטב לסלט: מכניסים שמן, מיץ, קליםת תפוז מגוררת, חרדל, פלפל ודבש לצנצנת בעלת מכסה מתברג. סוגרים את הצנצנת ומנערים היטב לשילוב כול המרכיבים. מניחים את כל מרכיבי הסלט, מלבד האגוזים, בקערה. יוצקים את הרוטב, מערבבים ובוזקים את האגוזים.