פתיתים בריאים עם אפונהפתיתים שילדים אוהבים, אבל בגרסא בריאה והרבה יותר מזינה
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
קשה להתווכח עם זה – ילדים אוהבים פתיתים. הבעיה היא שהפתיתים הרגילים עשויים (לרוב) מקמח לבן ואין בהם יותר מדי ערכים תזונתיים, למעט קלוריות. אז איך אפשר לשדרג את התוספת הזאת מבחינה בריאותית? דבר ראשון, מסתבר שאפשר להשיג פתיתים מקמח מלא או מקמח כוסמין מלא, שזה כבר טוב. בנוסף, נעדיף להשתמש בשמן זית ולא בשמן רגיל. לזה נוסיף רסק עגבניות שלא מכיל סוכר אלא 100% עגבניות, ונשדרג עם קצת בצל, גזר ואפונה. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים שמן זית בסיר בינוני. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, הגזר והפתיתים ומטגנים 3 דקות. 2 מוסיפים לסיר שתי כוסות מים רותחים ואת האפונה, ומערבבים. 3 מערבבים את כוס המים הנוספת עם רסק העגבניות והתבלינים, מוסיפים לסיר ומערבבים. 4 מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 10 דקות, תוך בחישה מדי פעם. 5 מסירים מהאש, מערבבים ומשאירים מכוסה לעוד 5 דקות. * אם אתם רוצים להפוך את הפתיתים האלה לארוחה שלמה - לוקחים 2-3 כפות מהתבשיל הזה, מערבבים עם ביצה אחת ומכינים "מקושקשת פתיתים" - בריא וטעים. * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |