1 משרים את האורז המלא בקערה עם מים רותחים לרבע שעה. מסננים.
2 ממלאים סיר עמוק (שיכול להכיל בקלות את הכרוב) במים עד חציו, ומרתיחים.
3 מוציאים את מרכז הכרוב בעזרת סכין חדה ומכניסים את הכרוב למים הרותחים. מבשלים 15 דקות, עד שהעלים נפרדים בקלות ומתרככים.
4 מוציאים את הכרוב, מניחים במסננת, מצננים ומפרידים לעלים. אם יש עלים שעדיין לא נפרדים, מחזירים לסיר וחוזרים על הפעולה.
5 מכינים את המלית: קוצצים את הבצל ועלי הנענע, מקלפים את התפוח ומגררים בפומפייה. מחממים היטב מחבת רחבה. מוסיפים את שמן הזית והבצל הקצוץ, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות.
6 מוסיפים למחבת את האורז, הבצל המטוגן היבש, קליפות ההדרים, התפוח והמלח ומערבבים היטב.
כרוב סגול ממולא | צילום:
שי וזדיאס, mako אוכל
7 מוסיפים כוס מים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות, או עד שהמים נספגים. נותנים למלית להצטנן.
8 ממלאים את הכרוב: פורסים עלה כרוב על משטח נקי, מניחים עליו כף-שתיים מהמלית (תלוי בגודל העלה) ומקפלים מבסיס העלה. מקפלים את השוליים פנימה ומגלגלים.
9 מסדרים את העלים המגולגלים בסיר כשהם צמודים אחד לשני והחלק האחרון שסגרנו מופנה כלפי מטה.
10 בקערה מערבבים את מרכיבי הרוטב. יוצקים את הרוטב לסיר ומסדרים את עלי הכרוב הממולאים. מכסים ומביאים לרתיחה.
11 מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כשעה.
* נשארה לכם מלית? פזרו אותה בסיר מעל הכרוב הממולא.