המצרכים :
אופן ההכנה:כבר נרשמתם לסדנאות הבישול לשבועות? זה לגמרי חינם! 1 מחממים תנור לחום של 190 מעלות. חותכים את הדלעת לקוביות גסות (3X3 ס"מ), ומבשלים במים רותחים 15 דקות, עד לריכוך קל. 2 בזמן שהדלעת מתבשלת שוטפים את התרד ומבשלים בסיר אחר על אש קטנה (ללא תוספת מים בכלל) כ-10 דקות. התרד יתחיל להתקפל לתוך עצמו תוך שחרור נוזלים ושינוי צבעו לכהה. מערבבים מדי פעם. אם בחרתם בסוג עלים אחר, מבשלים אותם קלות עם 1/4 כוס מים. 3 קוצצים את הבצל והכרוב. 4 מערבבים בקערה גדולה את הקוטג', היוגורט, הלבן, הקמח, הביצים, המלח והפלפל. לוקחים שתי קערות קטנות מחלקים את התערובת ל-3 חלקים: 250 מ"ל בקערה הגדולה ו-250 מ"ל בכל קערה קטנה. 5 מצננים את הדלעת המוכנה תחת זרם עדין של מים ומגררים בפומפייה לתוך קערת התערובת הראשונה. 6 לאחר שהתרד מוכן, קוצצים אותו בעדינות ומוסיפים לקערת התערובת השנייה, יחד עם המים שהוא הגיר בבישול. את הבצל והכרוב שופכים לקערה השלישית. 7 משמנים תבנית בינונית בספריי שמן, ומסדרים על תחתיתה 3 עלי לזניה. יוצקים בעדינות את תערובת הדלעת כך שתכסה את כל העלים, ומסדרים שכבת עלים נוספת. יוצקים את תערובת הבצל והכרוב ומעליה מסדרים שכבה שלישית של עלי לזניה. מכסים בתערובת התרד. 8 אופים את הלזניה 50 דקות, מוציאים מהתנור ומגרדים מעל את הגבינה הבולגרית. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות. לפני ההגשה מומלץ לצנן את הלזניה בטמפרטורת החדר שעה לפחות, כדי שתתייצב.
* מיכל נוי היא דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה |